Nieuws

Unieke nascholing voor deplaagdierenbranche bij KOVA

Geschreven door Ineke Kries in de categorie Opleidingen.

Op dinsdag 2 oktober 2018

KOVA is dit jaar gestart met opleidingen voor de plaagdierenbranche. Binnen deze branche zie je de verschuiving van bestrijding naar beheersing. Het voorkomen van plaagdieren zorgt voor minder schade en risico's voor bedrijfsprocessen. Deze mindset vraagt om andere nascholingen. 

 Zo hebben wij een unieke nascholing in samenwerking met Colbrand gemaakt: Inspecteren en auditeren in een foodomgeving'. Colbrand is producent van bekende broodbelegmerken, ontbijtgranen en siropen. 

Bekijk hier ons introductiefilmpje.

Deze nascholing vindt plaats op 16 oktober en 12 december bij Colbrand in Utrecht.

 

Lees verder

Wijzigingen Arbeidsomstandighedenbesluit en de effecten voor de asbestsector Op woensdag 18 juli 2018

Op gezette tijden wordt nagegaan of de regelgeving op Arboterrein nog klopt. Dat heeft geleid tot de voorgelegde wijziging van het Arbo-besluit. Deze wijzigingen zijn 5 juli 2018 gepubliceerd en de einddatum voor consultatie is 2 augustus 2018.

De wijzigingen in het Arbeidsomstandighedenbesluit hebben deels tot doel om uitsluitend technische aanpassingen of correcties te realiseren. Het gaat dan bijvoorbeeld om wijzigingen in andere wetgeving, het laten vervallen van inmiddels uitgewerkte bepalingen of om wijzigingen die noodzakelijk zijn om de tekst in lijn te laten zijn met de Aanwijzingen voor de regelgeving.

Daarnaast is de tekst van een aantal bepalingen verduidelijkt. Dat betreft met name bepalingen over het uitbesteden van taken door certificerende instellingen, het gebruik van apparaten en beveiligingsmiddelen bij explosiegevaar, het voorkomen van valgevaar, over Veiligheidsinformatiebladen in relatie tot gevaarlijke stoffen en over aanvullende voorlichting en aanvullend onderricht aan werknemers voor wie gevaar bestaat voor blootstelling aan asbeststof.

Verder zijn enkele bestaande artikelen nader uitgewerkt of gewijzigd. Daarbij gaat het om de meldingstermijn van asbestverwijderingswerkzaamheden in geval van spoedeisende situaties, kraanmachinisten die asbest verplaatsen, maar ook over pauzes bij beeldschermwerk.

Een belangrijke wijziging welke we willen uitlichten is de eis voor (kraan-)machinisten

Lees verder

Voorstellen schema wijzigingen asbestsector

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Wet- en regelgeving.

Op vrijdag 15 juni 2018

Schemawijziging voorstellen Asbest

Door ASCERT is in een drietal voorlichtingsbijeenkomsten uitleg gegeven over de wijzigingsvoorstellen rond het schema voor de asbestsector. Men hoort nogal eens in den lande dat ASCERT de regels maakt en niet het Ministerie van SZW. KOVA geeft uitleg over de wijzigingsvoorstellen. Maar we beginnen met u het traject hoe een schema tot stand komt uit te leggen.

Lees verder

KOVA breidt uit met opleidingen voor de plaagdierenbranche

Geschreven door Ineke Kries in de categorie Algemeen.

KOVA breidt uit met opleidingen voor de plaagdierenbranche Op donderdag 19 april 2018

Persbericht

KOVA breidt uit met opleidingen voor de plaagdierenbranche.

Vanaf deze maand biedt kennis- en opleidingscentrum KOVA opleidingen en nascholingsdagen aan voor de plaagdierenbranche vanuit Oosterbeek. Er is grote vraag onder plaagdierspecialisten naar een opleider die het totaal anders aanpakt: een toegankelijk theoretisch deel met vervolgens opdrachten in praktijksituaties. Dit wordt gecombineerd met e-learning. Door het volgen van de opleidingen kunnen plaagdierspecialisten beter inspelen op de veranderende wet- en regelgeving.

Lees verder

DOOR DE BOMEN HET ‘ASBESTBOS’ NIET MEER ZIEN.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

DOOR DE BOMEN HET ‘ASBESTBOS’ NIET MEER ZIEN. Op maandag 16 april 2018

Afgelopen week zag ik twee berichten op internet. Het bericht met bovenstaande foto van Buienradar, aangaande het geringe zicht dat men op die dag zou hebben en het bericht over de asbestregelgeving. Deze laatste met een scala aan reacties.

Diverse mensen hebben me de afgelopen tijd gevraagd: “Henk, hoe zit het nu? Waarom zijn er zoveel regels en wie bepaalt nu wat? Na wat simpele uitleg (' u weet wel ... Gezond Boeren Verstand) waren de meeste mensen van mening dat het toch een zeer ingewikkelde materie is.

En dat is nu precies de uitdaging voor KOVA BV als Kennis- & Opleidingscentrum!

Lees verder

Informatiebijeenkomst MVK VKPM opleiding maandag 16 april in Oosterbeek Op maandag 9 april 2018

Op maandag 16 april aanstaande vindt de voorlichtingsbijeenkomst voor de komende opleiding MVK VKPM plaats in Oosterbeek. De bijeenkomst start om 16.00 uur. 

Investeer in jezelf en in je toekomst en kom ook.

Lees verder

Kan ik daar wat aan doen.....................?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op dinsdag 20 maart 2018

Kan ik daar wat aan doen?

Kort na de Tweede Wereldoorlog werd Postbus 51 ingesteld. Burgers konden met hun vragen en opmerkingen via postbusnummer 51 bij de overheid terecht. Vanaf de jaren zestig werden er ook spotjes op radio en televisie uitgezonden. Ook in die spotjes werd steeds verwezen naar het postbusnummer. Later werd het ook mogelijk om via een website en email vragen te stellen. De website is nu ook opgeheven.

Ik moest aan dat programma denken, kijkende naar de reacties op mijn Linkedin- post rond “ Verantwoord Opdrachtgeverschap binnen een gezonde en veilige werkomgeving”. Ik stelde dat het voor opdrachtgevers die te maken hebben met asbest in hun bouwwerken of objecten van belang was. Vaak denkt men: " Asbestbedrijven en hun mensen zijn gecertificeerd, dus zal het wel goed gebeuren".

 

Lees verder

Koude " Russische beer " op komst?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Koude " Russische beer " op komst? Op vrijdag 23 februari 2018

Door de koude zullen veel werkzaamheden buiten geen doorgang kunnen vinden. Dan wordt het tijd om uw medewerkers een opleiding bij KOVA BV te Oosterbeek of op uw locatie te laten volgen.

Lees verder

Nog een enkele plaats voor de herhaling DIA Opleiding

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op woensdag 14 februari 2018

Op de donderdagen 22 februari en 1 maart wordt er bij KOVA weer een DIA opleiding gegeven. Vanwege de grote belangstelling en het feit dat we niemand teleur willen stellen willen we middels deze blog iedereen nog eens wijzen op onze opleidingkalender op deze website

Lees verder

Voorlichtingsbijeenkomst Preventiemedewerker 8 maart a.s.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op maandag 12 februari 2018

 

 

 

Iedereen is welkom op deze gratis introductie bijeenkomst. Je kunt kennismaken met de docenten, de studieboeken inzien en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens een introductiebijeenkomst maak je kennis met unieke en effectieve leervormen, zoals de Kingo® praktijksimulaties en Training cards®. We geven een presentatie over de opbouw en inhoud van de opleiding, de begeleiding voor je bedrijfsopdrachten en eindscriptie.

Datum en plaats van introductie bijeenkomst

  • Donderdag, 8 maart 2018 in Woerden

Lees verder

Eerstkomende opleiding

Deskundig Leidinggevende Verontreinigde grond (DLP)

Schrijf je nu nog in!

20 nov. 2018

Wat doet KOVA

KOVA is het kennis- en opleidingscentrum voor het verantwoord leren werken in de asbest-, riool- en plaagdierenbranche.  

Meer over KOVA

veiligheid

Willekeurige opleiding

Basisveiligheid 1-daags (VCA-B)

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Top