Nieuws

KOVA OOK KENNISCENTRUM VOOR VvE ‘s.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op dinsdag 12 december 2017

 

KOVA in de rechtszaal

Van de ruim 125.000 Vereniging van Eigenaren (VvE’s) in Nederland blijkt dat meer dan de helft niet weet óf er asbest in de appartementen aanwezig is. Wanneer men dan toch geconfronteerd wordt met asbestwerkzaamheden, leidt dat vaak tot onbegrip. Gevolg was onlangs een rechtszaak, waar KOVA BV als kennis- en opleidingscentrum voor de VvE de zaken mocht behartigen met goed gevolg.

Lees verder

Nederland afgezakt naar een bananenrepubliek?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op woensdag 29 november 2017

Bananenrepubliek

Nederland afgezakt naar een bananenrepubliek?

Deze vraag stelde een Europese opdrachtgever mij nadat hij het rapport van KOVA BV had gelezen over straalgrit. Ik moet u eerlijk zeggen, ik had me zelf die vraag ook al ettelijke malen gesteld.

Als een willekeurige opdrachtgever samen met een asbestonderzoeksbureau en verwijderingsbedrijf een validatie wil doen om asbestwerkzaamheden om moverende redenen in een andere risicoklasse te krijgen, dan duurt het jaren en vele goed opgezette onderzoeken en werkplannen, voordat het zo ver is.

Alleen bij straalgrit heeft het slechts enkele weken geduurd tot de Inspectie SZW na studie van TNO en enkele andere onderzoeksbureau ’s / laboratoria er uit waren. 

Lees verder

ASBEST MENTOR EEN VAK APART OF DE KOP VAN JUT?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

ASBEST MENTOR EEN VAK APART OF DE KOP VAN JUT? Op maandag 27 november 2017

Eigenlijk is een goede mentor in de asbestbranche een coach of voetbaltrainer.  Hij of zij volgt zijn DAV-1 vanaf de eerste dag tot het moment dat de man voor het examen DAV-2 is geslaagd, Dat betekent dat de mentor weet waar de DAV-1 welke werkzaamheden doet. De mentor zal met de betreffende DTA van een werk contact hebben om de vorderingen van de DAV-1 te bespreken. In dat contact worden ook de gegevens van het project uitgewisseld.

Vaak hoor je dat het gehele leertraject te lang en te duur is. Vanuit KOVA BV betwijfelen we dat. Wanneer van het begin tot het einde de mentor betrokken wordt bij het traject van de DAV-1 en dit wekelijks kan bijhouden en ook betrokken wordt over de geschiktheid van de man voor het bedrijf, duurt het gehele traject hooguit 3 maanden.

Lees verder

Kom ook naar een van de informatieavonden over de nieuwe opleiding MVK A Op maandag 30 oktober 2017

Heeft u in uw werk te maken met Asbest en Veiligheid?

Kom dan naar een van onze informatieavonden over de nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A). 

Lees verder

KOVA GEEFT U EEN RIANT EINDEJAARSCADEAU.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op donderdag 26 oktober 2017

 

 

Wij willen vroeg beginnen met de traditionele eindejaarattenties die bedrijven aan hun relaties schenken. Maar doen dat op een wel heel spectaculaire manier!

Geen pakket met allerlei lekkers er in. Nee we doen dat door U een riante korting op één van onze beste opleidingen te geven. Waarom? We horen vaak dat er een groot prijsverschil zit tussen de verschillende cursussen en opleidingen. Dat klopt en de oorzaak daarvan ligt in de werkwijze en doelstellingen van een opleidingsinstituut.

 

Lees verder

Straalgrit behandelen als troebel water

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op dinsdag 24 oktober 2017

Aan dit Chinees gezegde moest ik denken, nu ik alle publicaties rond asbesthoudend staalgrit probeer te volgen. Wederom rollen asbestdeskundigen over elkaar en deponeren de ene na de andere stelling en methode van bemonstering en analyse over de bühne.

 

Lees verder

AANPASSINGEN DIA OPLEIDINGEN

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op maandag 23 oktober 2017

Als Kennis- en Opleidingscentrum voor verantwoord leren omgaan met gevaarlijke stoffen, werken wij aan een voortdurende verbetering en afstemming van onze opleidingen aan enerzijds de wettelijke eisen en anderzijds de wensen van onze opdrachtgevers. In dat kader heeft KOVA BV besloten de eindtermen Bouwkunde voor de DIA ’s volledig te integreren in de 5 daagse opleiding.

Lees verder

Diploma- uitreiking Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A).

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op vrijdag 13 oktober 2017

Op 12 oktober j.l. zijn de eerste diploma’s van de nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A) uitgereikt.

Deze nieuwe opleiding is tot stand gekomen door samenwerking van KOVA en GPM Training & Consult, beiden vakkundige opleiders met elk hun eigen expertise, welke de MVK opleiding hebben toegespitst op de asbestsector.

Lees verder

Persbericht: nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest is een feit. Op maandag 9 oktober 2017

Oosterbeek, 4 oktober 2017 – Op 12 oktober aanstaande worden de eerste diploma’s van de nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A) uitgereikt. Deze nieuwe opleiding is tot stand gekomen door samenwerking van KOVA en GPM Training & Consult, beiden vakkundige opleiders met elk hun eigen expertise en is toegespitst op de asbestsector.

Lees verder

ACTUALISERING DLP EISEN EN OPLEIDING

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op woensdag 20 september 2017

Het nieuw examen voor DLP-R wordt aangeboden vanaf 1 januari 2018. Men kan zich inschrijven vanaf oktober de bij CROW. Graag brengen we samen met u in kaart hoeveel van uw huidige DLP 'ers "omgeschoold" moeten worden naar DLP-R. De indeling in veiligheidsklasse conform de CROW 400 betekent voor alsnog dat er veel minder werkzaamheden in een veiligheidsklasse ingedeeld zullen worden en dat er dus ook minder DLP nodig zal zijn.

Van werken waar wel een veiligheidsklasse van toepassing is, komt maar een klein deel in de hoogte klassen terecht zoals rood vluchtig en/of zwart. Alleen in deze klassen is een DLP-R nodig.

Via onze website en social media zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Ook verwijzen wij u naar de website van de CROW 400;                                         CROW 400 veelgestelde vragen

Lees verder

Eerstkomende opleiding

Deskundig Asbest Verwijderaar 1 (DAV-1)

Schrijf je nu nog in!

08 jan. 2018

Wat doet KOVA

Kennis- en opleidingscentrum KOVA wil dé opleider zijn voor het omgaan met gevaarlijke stoffen zoals asbest. Directeur Henk Onderstal is al jaren actief in deze opleidingswereld en wil de kennis en expertise van KOVA continu verbreden met actuele cursussen en opleidingen.

Meer over KOVA

asbest

Willekeurige opleiding

Deskundig Asbest Acceptant (DAA)

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Top