Nieuws

Diploma- uitreiking Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A).

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op vrijdag 13 oktober 2017

Op 12 oktober j.l. zijn de eerste diploma’s van de nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A) uitgereikt.

Deze nieuwe opleiding is tot stand gekomen door samenwerking van KOVA en GPM Training & Consult, beiden vakkundige opleiders met elk hun eigen expertise, welke de MVK opleiding hebben toegespitst op de asbestsector.

Lees verder

Persbericht: nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest is een feit. Op maandag 9 oktober 2017

Oosterbeek, 4 oktober 2017 – Op 12 oktober aanstaande worden de eerste diploma’s van de nieuwe opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest (MVK A) uitgereikt. Deze nieuwe opleiding is tot stand gekomen door samenwerking van KOVA en GPM Training & Consult, beiden vakkundige opleiders met elk hun eigen expertise en is toegespitst op de asbestsector.

Lees verder

ACTUALISERING DLP EISEN EN OPLEIDING

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op woensdag 20 september 2017

Het nieuw examen voor DLP-R wordt aangeboden vanaf 1 januari 2018. Men kan zich inschrijven vanaf oktober de bij CROW. Graag brengen we samen met u in kaart hoeveel van uw huidige DLP 'ers "omgeschoold" moeten worden naar DLP-R. De indeling in veiligheidsklasse conform de CROW 400 betekent voor alsnog dat er veel minder werkzaamheden in een veiligheidsklasse ingedeeld zullen worden en dat er dus ook minder DLP nodig zal zijn.

Van werken waar wel een veiligheidsklasse van toepassing is, komt maar een klein deel in de hoogte klassen terecht zoals rood vluchtig en/of zwart. Alleen in deze klassen is een DLP-R nodig.

Via onze website en social media zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Ook verwijzen wij u naar de website van de CROW 400;                                         CROW 400 veelgestelde vragen

Lees verder

Wees er snel bij!

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Wees er snel bij! Op woensdag 20 september 2017

Op maandag 25 en dinsdag 26 september is er in Oosterbeek bij KOVA weer een opleiding DAV-1. Ons slagingspercentage voor DAV-1 ligt op 94%, dus bijna gegarandeerde slagingskans.

Geef je snel op, want er is nog een enkele plaats vrij.

Lees verder

Leslokalen vernieuwd

Geschreven door Ineke Kries in de categorie KOVA.

Leslokalen vernieuwd Op dinsdag 12 september 2017

Onze leslokalen zijn vernieuwd en helemaal up-to-date.

Lees verder

Vakantie voorbij? Maak direct een goede start!

Geschreven door Ineke Kries in de categorie Algemeen.

Op vrijdag 4 augustus 2017

Maak direct een goede start na de vakantie en schrijf je vandaag nog in voor een opleiding!

Lees verder

Nieuw: Speciale examentraining Bouwkunde voor Deskundig Inventariseerder Asbest (1 dag). Op donderdag 6 juli 2017

Nieuw: examentraining Bouwkunde voor inventariseerders 

Zoals u weet is de entreetoets bouwkunde komen te vervallen. Dat wil niet zeggen dat er in het examen geen bouwkundevragen meer voorkomen! De eindtermen bouwkunde zijn namelijk door de examencommissie meer afgestemd op het toepassen van asbest in relatie tot bouwtechnieken. En niet alle kandidaten die examen DIA doen, hebben voldoende ervaring met bouwkunde.

Daarom heeft KOVA  in samenwerking met het opleidingscentrum voor de bouwnijverheid Revabo een speciale examentraining van 1 dag opgesteld. Middels deze training verkrijgen de deelnemers voldoende bouwkundige kennis om ruimschoots te kunnen voldoen aan de DIA- eindtermen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Ontwerp en constructie van bouwwerken,
  • Funderingen,
  • Skeletbouw en stabiliteit,
  • Daken (warme/koude daken in relatie tot gebruik van asbest),
  • Tekening lezen,
  • Examentraining.

Waarom is deze dag niet standaard opgenomen in de gehele DIA opleiding?

In overleg met onze docenten hebben wij ervoor gekozen dat niet te doen. De reguliere opleiding vergt al genoeg tijd om iedereen de juiste kennis bij te brengen. Bovendien mensen die genoeg kennis hebben qua bouwkunde hoeven dan niet extra tijd te besteden aan de kennis die zij zich al jaren eigen gemaakt hebben.

Voor meer informatie kijk op www.kovabv.nl of bel 026-76 34 500.

Lees verder

Op dinsdag 30 mei 2017

Op verzoek organiseert KOVA BV in samenwerking met ReVaBo de cursus “ veilig en effectief werken met de10 ton meter “. De cursus is een combinatie van praktijk en theorie. Op het buitenterrein van ReVaBo trainen we met diverse onderdelen, o.a. de gevel- of dakelementen, de kubel, de werkbak e.d.

Lees verder

Nieuwe opzet examens en opleiding Asbestdeskundige ADK

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op maandag 22 mei 2017

Door de examencommissie van ASCERT zijn de examens voor de Asbestdeskundige vernieuwd. Door KOVA BV is het opleidingsprogramma daar op aangepast om kandidaten zowel in theorie als in hun eigen praktijksituatie optimaal voor te bereiden op het examen.

Lees verder

Komende weken wederom veel opleidingsactiviteiten

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Komende weken wederom veel opleidingsactiviteiten Op dinsdag 25 april 2017

 KOVA BV gaat net als u de komende dagen genieten van Koningsdag. Maar daarna gaan we weer volop los met diverse opleidingen. Op 1 en 2 Mei is er de opleiding Deskundig Asbest Verwijderaar-1 en op 3 en 4 Mei Deskundig Asbest Verwijderaar -2. Deze personen doen op 5 Mei via Ibex examen.

 

Van 8 tot en met 12 Mei is er de opleiding Deskundig Toezichthouder Asbest DTA in deze 5 daagse opleiding worden kandidaten opgeleid voor de toezichthoudende taken bij asbestverwijdering. 

Lees verder

Eerstkomende opleiding

Veiligheid voor operationeel leidinggevenden 1- daagse (VCA-VOL)

Schrijf je nu nog in!

19 okt. 2017

Wat doet KOVA

Kennis- en opleidingscentrum KOVA is een zelfstandige doorstart vanuit het faillissement van Best Opleidingen. KOVA wil dé opleider zijn voor het omgaan met gevaarlijke stoffen zoals asbest. Directeur Henk Onderstal is al jaren actief in deze opleidingswereld en wil de kennis en expertise van KOVA continu verbreden met actuele cursussen en opleidingen.

Meer over KOVA

asbest

Willekeurige opleiding

Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze cursussen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Top