Nieuws

Kan ik daar wat aan doen.....................?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op dinsdag 20 maart 2018

Kan ik daar wat aan doen?

Kort na de Tweede Wereldoorlog werd Postbus 51 ingesteld. Burgers konden met hun vragen en opmerkingen via postbusnummer 51 bij de overheid terecht. Vanaf de jaren zestig werden er ook spotjes op radio en televisie uitgezonden. Ook in die spotjes werd steeds verwezen naar het postbusnummer. Later werd het ook mogelijk om via een website en email vragen te stellen. De website is nu ook opgeheven.

Ik moest aan dat programma denken, kijkende naar de reacties op mijn Linkedin- post rond “ Verantwoord Opdrachtgeverschap binnen een gezonde en veilige werkomgeving”. Ik stelde dat het voor opdrachtgevers die te maken hebben met asbest in hun bouwwerken of objecten van belang was. Vaak denkt men: " Asbestbedrijven en hun mensen zijn gecertificeerd, dus zal het wel goed gebeuren".

 

Lees verder

Koude " Russische beer " op komst?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Koude " Russische beer " op komst? Op vrijdag 23 februari 2018

Door de koude zullen veel werkzaamheden buiten geen doorgang kunnen vinden. Dan wordt het tijd om uw medewerkers een opleiding bij KOVA BV te Oosterbeek of op uw locatie te laten volgen.

Lees verder

Nog een enkele plaats voor de herhaling DIA Opleiding

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op woensdag 14 februari 2018

Op de donderdagen 22 februari en 1 maart wordt er bij KOVA weer een DIA opleiding gegeven. Vanwege de grote belangstelling en het feit dat we niemand teleur willen stellen willen we middels deze blog iedereen nog eens wijzen op onze opleidingkalender op deze website

Lees verder

Voorlichtingsbijeenkomst Preventiemedewerker 8 maart a.s.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Op maandag 12 februari 2018

 

 

 

Iedereen is welkom op deze gratis introductie bijeenkomst. Je kunt kennismaken met de docenten, de studieboeken inzien en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens een introductiebijeenkomst maak je kennis met unieke en effectieve leervormen, zoals de Kingo® praktijksimulaties en Training cards®. We geven een presentatie over de opbouw en inhoud van de opleiding, de begeleiding voor je bedrijfsopdrachten en eindscriptie.

Datum en plaats van introductie bijeenkomst

  • Donderdag, 8 maart 2018 in Woerden

Lees verder

KOVA start binnenkort met opleidingen voor de plaagdierbranche.

Geschreven door Ineke Kries in de categorie KOVA.

KOVA start binnenkort met opleidingen voor de plaagdierbranche. Op donderdag 25 januari 2018

Binnen de plaagdierbranche vinden allerlei ontwikkelingen plaats. Het werken met bestrijdingsmiddelen wordt steeds meer aan banden gelegd middels de wet- en regelgeving. Dat vraagt om een andere kijk en werkwijze om plaagdieren te beheersen en ook om een andere manier van opleiden.

Lees verder

Gewoon doorgaan.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Opleidingen.

Gewoon doorgaan. Op zaterdag 13 januari 2018

Vandaag waren weer een aantal cursisten aanwezig bij KOVA in Oosterbeek voor de opleiding " Veilig werken in Riolen ".

Een opleiding die door rioleringsbedrijven, gemeenten en waterschappen gevolgd worden vanwege het scala aan potentieele risico 's waaraan deze medewerkers worden blootgesteld.

 

 

Lees verder

Dáág 2017, WELKOM 2018

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op woensdag 20 december 2017

 

 

Dáág 2017, WELKOM 2018

Deze laatste dagen van 2017 zijn bij uitstek bedoeld om achter- maar vooral vooruit te kijken. Op het kantoor van KOVA BV worden de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar gebruikt om 2017 af te ronden en onze zaken te archiveren. Ook vinden we het goed om de telefoon te bemensen, voor advies of ondersteuning!

Lees verder

KOVA OOK KENNISCENTRUM VOOR VvE ‘s.

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op dinsdag 12 december 2017

 

KOVA in de rechtszaal

Van de ruim 125.000 Vereniging van Eigenaren (VvE’s) in Nederland blijkt dat meer dan de helft niet weet óf er asbest in de appartementen aanwezig is. Wanneer men dan toch geconfronteerd wordt met asbestwerkzaamheden, leidt dat vaak tot onbegrip. Gevolg was onlangs een rechtszaak, waar KOVA BV als kennis- en opleidingscentrum voor de VvE de zaken mocht behartigen met goed gevolg.

Lees verder

Nederland afgezakt naar een bananenrepubliek?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

Op woensdag 29 november 2017

Bananenrepubliek

Nederland afgezakt naar een bananenrepubliek?

Deze vraag stelde een Europese opdrachtgever mij nadat hij het rapport van KOVA BV had gelezen over straalgrit. Ik moet u eerlijk zeggen, ik had me zelf die vraag ook al ettelijke malen gesteld.

Als een willekeurige opdrachtgever samen met een asbestonderzoeksbureau en verwijderingsbedrijf een validatie wil doen om asbestwerkzaamheden om moverende redenen in een andere risicoklasse te krijgen, dan duurt het jaren en vele goed opgezette onderzoeken en werkplannen, voordat het zo ver is.

Alleen bij straalgrit heeft het slechts enkele weken geduurd tot de Inspectie SZW na studie van TNO en enkele andere onderzoeksbureau ’s / laboratoria er uit waren. 

Lees verder

ASBEST MENTOR EEN VAK APART OF DE KOP VAN JUT?

Geschreven door Henk Onderstal in de categorie Algemeen.

ASBEST MENTOR EEN VAK APART OF DE KOP VAN JUT? Op maandag 27 november 2017

Eigenlijk is een goede mentor in de asbestbranche een coach of voetbaltrainer.  Hij of zij volgt zijn DAV-1 vanaf de eerste dag tot het moment dat de man voor het examen DAV-2 is geslaagd, Dat betekent dat de mentor weet waar de DAV-1 welke werkzaamheden doet. De mentor zal met de betreffende DTA van een werk contact hebben om de vorderingen van de DAV-1 te bespreken. In dat contact worden ook de gegevens van het project uitgewisseld.

Vaak hoor je dat het gehele leertraject te lang en te duur is. Vanuit KOVA BV betwijfelen we dat. Wanneer van het begin tot het einde de mentor betrokken wordt bij het traject van de DAV-1 en dit wekelijks kan bijhouden en ook betrokken wordt over de geschiktheid van de man voor het bedrijf, duurt het gehele traject hooguit 3 maanden.

Lees verder

Eerstkomende opleiding

Deskundig Asbest Verwijderaar 1 (DAV-1)

Schrijf je nu nog in!

26 mrt. 2018

Wat doet KOVA

Kennis- en opleidingscentrum KOVA wil dé opleider zijn voor het omgaan met gevaarlijke stoffen zoals asbest. Directeur Henk Onderstal is al jaren actief in deze opleidingswereld en wil de kennis en expertise van KOVA continu verbreden met actuele cursussen en opleidingen.

Meer over KOVA

asbest

Willekeurige opleiding

Bouwkunde voor inventariseerders (3 dagen)

Bekijk opleidingen

Meer informatie aanvragen

Bij KOVA kun je vrijblijvend informatie aanvragen over onze opleidingen, trainingen of wanneer je andere vragen hebt. Vul het formulier in zodat wij contact kunnen opnemen!

Top